Logotyp för Föreningen Blindas Väl.

Susanne Arnesson - Driver butik och spa


- Du borde besöka min butik och mitt spa, jag har så mycket jag vill visa, säger Susanne Arnesson som givit mig en stunds intervjutid mellan två muskelbehandlingar. Just nu satsar jag hårt på att marknadsföra min butik där jag säljer underkläder och badkläder, hudvårdsprodukter och smycken men jag ger även behandlingar.

Då Susanne var sexton år fick hon rådet att antingen bli massör eller förtidspensionär.
- Tänk att man rekommenderade en sextonåring att bli förtidspensionär säger hon.

Susanne 1

Det har gått många år sedan Susanne fick det möjligen välmenande men ack så dumma rådet, och sedan dess har hon hunnit med en hel del.

- Sången och musiken har följt mig genom livet. Ett tag var jag faktiskt med i ett dansband. Och jag har jobbat inom skola och barnomsorg även där med sång och musik.

Många synskadade känner säkert igen Susanne Arnessons namn från Svenska Enter Rehabilitering, nuvarande Iris Hjälpmedel där hon under ett antal år arbetade som utbildare på datoranpassningar.

I början av 2000-talet blev Susanne arbetslös, men det gamla rådet att bli förtidspensionär tänkte hon inte följa. Istället utbildade hon sig till massageterapeut.
- Men jag orkar inte ge tio, tolv behandlingar om dagen så då föddes idén att jag skulle öppna en butik i anslutning till behandlingslokalen.

För att hålla ordning på alla underkläder hon säljer har Susanne försett dem med diskreta punktskriftslappar. Men hennes främsta hjälpmedel är datorn med sina anpassningar.
- Utan den skulle jag missa en hel del av min marknadsföring, för jag satsar hårt på att synas på sociala medier.

- Jag hade kanske inte blivit massageterapeut om inte föreningen Blindas väl hade funnits säger hon. I vart fall skulle utbildningen blivit mycket besvärligare. Jag fick bidrag både till utbildningen, resor och till de extra boendekostnader jag hade.

Och när du inte jobbar vad gör du då?
- Jag är en livsnjutare. Jag och min man har ett sommarhus på Öland. Där älskar jag att bara sitta och filosofera och möjligen lyssna till då min man lagar mat, för han älskar att laga mat. Och så gillar jag att cykla tandem.

Titta in på hennes hemsida http://www.naturligarum.se/.