Logotyp för Föreningen Blindas Väl.

Anna Bergholtz – Journalist med mera


Att heta Anna och kalla sitt företag "Annas vision" förpliktigar. Men så har hon också stora visioner om att en dag funktionsnedsatta ska bli behandlade och accepterade som alla andra. - Och jag tänker göra mitt yttersta för att förverkliga den visionen säger hon.

Anna har "tre vapen" för att förändra attityder: Hon är Journalist, föreläsare och coach.
- Det blir mycket resor i jobbet, men jag älskar att resa och träffa människor så det är bara kul säger hon.

Anna 2

- Vi skulle behöva vara många, många fler journalister som jobbar inom media, fortsätter Anna. Inte bara inom handikappressen utan på radio, tv, och inom dags- och veckopress.

Vilken har varit din största utmaning hittills i jobbet?
- Utmaning, tja, bland det roligaste jag gjort var då jag några nummer i en tidning som helt blind recenserade film. Det var kul! För tidningen trodde på mig och tyckte att jag gjorde ett bra jobb. Och snart ska jag försöka bli en "Ståuppare".

- Jag gillar att vara egenföretagare fortsätter Anna. Visserligen gäller djungelns lag då jag jaga jobb, men jag kan å andra sidan tacka nej till sådana jobb som jag inte vill ha.

Du har några gånger fått stöd från föreningen Blindas Väl. Vad sökte du till för ändamål?
- En positiv skillnad med den här föreningen jämfört med andra fonder är att här kan man få bidrag flera gånger. Jag fick exempelvis stöd till min utbildning som coach.

Och då du inte jobbar, vad gör du då?
- Sedan ett drygt år har jag en ledarhund. Det blev ett jättelyft! Men det blev också tuffare att ha hund än jag hade trott. Jag reser mycket, både inom och utanför jobbet. Jag försöker läsa en del böcker, jag kollar filmer, jag träffar vänner och sist men absolut inte minst, jag är tillsammans med min sambo!

Läs mera på http://www.annasvision.se/.